Χρώματα και βερνίκια οικοδομής και επιπλοποιίας

2
Σταθεροποιήθηκε η ζήτηση των οικοδομικών χρωμάτων
13 March 2015

Χρώματα και βερνίκια οικοδομής και επιπλοποιίας

1

Ο κλάδος των χρωμάτων – βερνικιών οικοδομής και επιπλοποιίας σε γενικές γραμμές παρουσιάζει ανάπτυξη στην χώρα μας, η οποία ήταν εντονότερη την διετία 2003-2004, λόγω των έργων που πραγματοποιήθηκαν για την Ολυμπιάδα της Αθήνας. Η αγορά καλύπτεται στο μεγαλύτερο τμήμα της από τα εγχωρίως παραγόμενα προϊόντα. Πρόκειται για έναν υποκλάδο που χαρακτηρίζεται από μάλλον υψηλό βαθμό συγκέντρωσης, εφόσον λίγες μεγάλες βιομηχανίες ελέγχουν ουσιαστικά την αγορά, κατέχοντας (από κοινού) πλειοψηφικό μερίδιο. Τα συμπεράσματα αυτά προέκυψαν από μελέτη την οποία εκπόνησε πρόσφατα η Διεύθυνση Μελετών Οικονομικού Περιβάλλοντος της ICAP.

 

Στον κλάδο δραστηριοποιούνται και πολλές μικρού μεγέθους επιχειρήσεις, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται στην περιφέρεια και διαθέτουν τα προϊόντα τους στην τοπική αγορά. Οι μεγάλες μονάδες παραγωγής διαθέτουν σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, τμήματα έρευνας και ανάπτυξης και συνεργάζονται με οίκους του εξωτερικού για την απόκτηση τεχνογνωσίας. Οι εισαγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου είναι κυρίως μεσαίου μεγέθους, οι περισσότερες από τις οποίες εμπορεύονται χρώματα και βερνίκια όλων των κατηγοριών (βιομηχανικά, ειδικών χρήσεων, χρώματα και βερνίκια αυτοκινήτων κ.α.), συμπεριλαμβανομένων και οικοδομικών χρωμάτων. Αντίθετα, μικρός είναι ο αριθμός των εταιρειών που ασχολούνται αποκλειστικά με τις εισαγωγές χρωμάτων και βερνικιών οικοδομής και επιπλοποιίας.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>